Szeretethét iskolánkban

Sebestyén Emőke (VIII. A) beszámolója:

“Karácsony közeledtével úgy döntöttünk, hogy más iskolához hasonlóan, a mi iskolánkban is megszervezzük a Szeretet hetet. Célunk az volt, hogy megmutassuk egymásnak, hogy a monoton hétköznapokkal ellentétben képesek vagyunk mi egy kellemesebb, már-már családias légkört teremteni. Tematikus napokkal is színesebbé tettük, plakát is készült, hogy mindenki tudjon róla. Véleményem szerint meglepően jól sikerült, főleg amikor a tanárok nagy része is bekapcsolódott. Ezek mellett mégis az volt a legkülönlegesebb része, hogy aki piros ruhadarabot viselt, azt bárki megölelhette. Ennek köszönhetően a haragos emberek letették a csatabárdot és talán még új barátságok is születhettek.”

Kvízelítő

  2017. december 07-én általános műveltségi vetélkedőt szervezett VI—VIII osztályos tanulók részére a Digital 3 stúdiótermében a Bibliofil Alapítvány és a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár.

Tovább olvasom

Gyermekmosoly projekt

  A Gyermekmosoly – délutáni oktatás a Hargita Megyei Tanács által finanszírozott program volt.

A program során tanulóink változatos délutáni tevékenységeken vehettek részt:játékos tanulás, fejlesztő játékok, furulya oktatás, kerékpározás, helyes közlekedésre nevelés, játékos matek szorobán használatával.

A projekt egy rozsnyói kirándulással zárult, a gyerekek nagy örömére.

Tovább olvasom

Bekapcsolódtunk a Móra emlékhét vetélkedőjébe

   2017. október 24-én a Móra Ferenc Általános Iskola, a Móra- hét keretén belül megrendezte, az immár hagyományossá vált irodalmi vetélkedőt: Mark Twain Koldus és királyfi című művéből.

   Iskolánkat Györffy Bernadett – Abigél (VI.A), Elek Tamara (VIII.B) és Ince Árpád – Szilárd (VIII.B) képviselték. Tíz csapatból a mi csaptunk IV. helyezést érte el, azaz dicséretben részesült.

Felkészítők: Simma Edit és Bogos Boróka magyar nyelv és irodalom szakos tanárok.

Tovább olvasom

Mesemondó verseny

   A székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola, 2017. október 19-én Mesemondó vetélkedőt szervezett. A résztvevők V-VIII. osztályos mesét kedvelő diákok voltak, akik egy kis időre elrepítették az ottlévőket meseországba.

   A Tompa László Általános Iskolát Pruteanu Andreea (VI.A. osztályos tanuló) és Nagy Enikő (VII.A. osztályos tanuló) képviselte. A 22 mesemondó közül Pruteanu Andreea III. helyezést ért el és Nagy Enikő dicséretben részesült.

Felkészítő: Bogos Boróka magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő.

Tovább olvasom

Pályázatos jutalomkirándulás

   A Szép természet környezetvédelmi projektünk keretében június 15.-én iskolánk 37 tanulója és 3 kísérő pedagógus vehetett részt egy jutalomkiránduláson, amelynek költségeit a Tompa László Alapítvány Kulturális Egyesület biztosította a Székelyudvarhely Város Önkormányzatától elnyert pályázati támogatásból.

   A kirándulás keretében meglátogattuk a berethalmi erődtemplomot, régi tárgyakat, fegyvereket és épületeket csodálhattunk meg Segesvár ódon falai között, és bekapcsolódtunk a székelykeresztúri Molnár István Múzeum Múzeumok éjszakája alkalmából szervezett programsorozatába is.

   Tovább olvasom

Szent László tanulmányi vetélkedő

     Május 31. – én iskolánk öt tanulója részt vett a Karosi Turul Hagyományőrző Íjász Egyesület által szervezett Szent László kárpátmedencei tanulmányi vetélkedő székelyudvarhelyi elődöntőjén, bekapcsolódva ezáltal a  Szent László emlékév eseménysorozatába. A vetélkedő a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban zajlott, helyi társszervezője a Tamási Áron Gimnázium volt.

Tovább olvasom

Köszönetnyilvánítás

   A székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskola vezetősége köszönetét fejezi ki az egri Lenkey János Iskolával való testvérkapcsolat ápolásához nyújtott mindennemű támogatásért a Cetate Production KFT-nek, a Dobói Pékségnek, a Forrás KFT-nek, a Frieske Pan Pékségnek, a G.CAFÉ-nak, a Hajdú Panziónak, a Küküllő Szállodának, a Norada RT-nek, az Olaszteleki Daniel Kastélynak, a Székelyföldi Legendáriumnak, valamint az iskola szülőbizottságának és tantestületének. Köszönjük kedves mindannyiuknak, hogy 27 éves testvérkapcsolatunk idén is minőségi találkozás és ünneplés lehetett!

Meglátogatott egri testvériskolánk

   Május 25. – 28. között iskolánkba látogatott testvériskolánk, az egri Lenkey János Iskola 31 fős csapata.

   A vendégek tiszteletére pénteken, május 26. – án tanulmányi kirándulást szerveztünk Erdővidékre. Kastélyokat látogattunk Olaszteleken, Miklósváron és Vargyason, majd megtekintettük Benedek Elek kisbaconi rezidenciáját is.

Tovább olvasom

Látogatás a helyi rendőrségen

  2017. május 24-én a székelyudvarhelyi helyi rendőrség tájékoztatót tartott az eddigi tevékenységükről. Bemutatták, a tulajdonukban álló rendőrautót és a védelmünkre szolgáló eszközeiket. A bemutató után, az érdeklődők megtekinthették a felszerelést, és kérdéseikkel fordulhattak a rendőrökhöz. Iskolánkat a VI. A osztály képviselte. Osztályfőnökük: Bogos Boróka. Kísérő: Szász Enikő.